Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΆ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΆ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Φωτογραφική μηχανή: Φωτογραφική μηχανή ονομάζεται η συσκευή που χρησιμοποιείται για τη λήψη φωτογραφιών. Οι ευρύτερες χρησιμοποιούμενες σήμερα φωτογραφικές μηχανές, ερασιτεχνικής ή επαγγελματικής χρήσης, διακρίνονται σε δυο βασικές κατηγορίες: τις συμπαγείς (compact) και τις μονοοπτικές ρεφλεξ (SLR). Διακρινόμενες, ανάλογα με τη τεχνολογία τους, στις κλασσικές φωτογραφικές μηχανές και τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.    Το 1940, δημιουργήθηκε η πρώτη μεταφερόμενη φωτογραφική κατασκευή. Δεν μπορούμε να την πούμε ακριβώς φωτογραφική μηχανή, γιατί δεν διέθετε φίλμ και φακό.

Η φωτογραφική μηχανή obscura
Το 1600-1620, κατασκευάστηκε η πρώτη φορητή μηχανή σε λογικές διαστάσεις ώστε να τη μεταφέρουν δυο άτομα. Φαίνεται ότι εμφανίστηκε γύρω στο διάστημα αυτό. Και έπεται η συνέχεια της εξέλιξής της.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
Αυτές χρησιμοποιούν αισθητήρες εικονοστοιχείων για την καταγραφήκαι κάρτες μνήμης( SD, MMC, XD-DIGITA, κ.α.) για την αποθήκευση των φωτογραφιών.








ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΆ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


Φωτοβολταϊκά συστήματα
Ένα φωτοβολταικο σύστημα αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ(ή πλαίσια ή όπως λέγονται συχνά στο εμπόριο "κρύσταλα") φωτοβολταικών στοιχείων (ή "κυψελών" ή κυττάρων") μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην επιθυμητή μορφή. Το φωτοβολταικό στοιχείο ειναι συνήθως τετράγωνο. Δυο τύποι πυριτίου χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία φωτοβολταικών στοιχείων: το άμορφο και το κρυσταλλικό πυρίτιο.


ΝΙΚΟΣ Π.
Πηγή Wikipidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου