Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΦΩΣ-ΤΕΧΝΕΣ

  Το φως αποτέλεσε πάντοτε κεντρικό σημείο αναφοράς στην τέχνη και ενέπνευσε πλήθος δημιουργών τόσο στις εικαστικές όσο και σε άλλης μορφής τέχνες.
  Σε ότι αφορά τη ζωγραφική η υποβλητική δύναμη των χρωμάτων σφράγισε αριστουργηματικά μέσα στους αιώνες σπηλαιογραφίες, τοιχογραφίες, αγγεία και πίνακες ζωγραφικής.
  Την ίδια αναπόσπαστη παρουσία του φωτός έχουμε και στο θέατρο με ένα χαρακτηριστικό είδος το "Θέατρο Σκιών" από την Ανατολή μέχρι τη Δύση.
  Η φωτογραφία και ο κινηματογράφος- δυο από τις σύγχρονες τέχνες- στηρίζονται στην αποτύπωση των παιχνιδιών του φωτός στα πρόσωπα και τα πράγματα του κόσμου. Έτσι με τη βοήθεια του φωτός αναπαριστούν μορφές, όγκους και φόρμες. 
  Αναφορικά με το φως στο Λόγο, ατέλειωτος είναι ο κατάλογος των ποιητών και λογοτεχνών που άφησαν ανεξίτηλη στη συλλογική μας μνήμη την παρουσία του φωτός στη ζωή μας.



ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΦΩΣ-ΤΕΧΝΕΣ

  Το φως αποτελεσε παντοτε κεντρικο σημειο αναφορας στην τεχνη και ενεπνευσε πληθος δημιουργων.
  Σε οτι αφορα τη ζωγραφικη η υποβλητικη δυναμη των χρωματων σφραγισε αριστουργιματικα μεγα στους αιωνες σπηλαιογραφιες,τοιχιγραφιες,αγγεια και πινακες ζωγραφικης.
  Την ιδια αναποσπαστη παρουσια του φωτος εχουμε και στο θεατρο με ενα χαρακτηριστικο ειδους το "Θεατρο Σκιων"απο την ανατολη μεχρι τη δυση.

 Η φωτογραφια και ο κινηματογραφος - δυο απο τις συγχρονες τεχνες.
 Στηριζονται στην αποτυπωση των παιχνιδιων του φωτος στα προσωπα και τα πραγματα του κοσμου.Ετσι με τη βοηθεια του φωτος αναπαριστουν μορφες,ογκους και φορμες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου