Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012


ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΤΙΩΝ

ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ
Αστιγματισμό εννοούμε τη διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία, λόγω του σχηματισμού στον αμφιβληστροειδή δύο ειδώλων, κάθετων μεταξύ τους ,ο ασθενής βλέπει παραμορφωμένα και θολά τα διάφορα αντικείμενα.

Πώς βλέπει κάποιος με αστιγματισμό.

ΜΥΩΠΙΑ
Είναι μία διαθλαστική ανωμαλία, στην οποία η εικόνα δεν εστιάζεται πάνω στον αμφιβληστροειδή, αλλά μπροστά απ' αυτόν. Ο ασθενής βλέπει θολά όταν προσπαθεί να εστιάσει μακριά, αλλά βλέπει πολύ καλά κοντά
Πώς βλέπει κάποιος με μυωπία.
ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ
Στην πρεσβυωπία έχουμε απώλεια της ελαστικότητας του κρυσταλλοειδούς φακού και αύξηση του μεγέθους του. Αυτό, μας καθιστά ανίκανους να εστιάζουμε καταρχήν σε κοντινή απόσταση.Η πρεσβυωπία εμφανίζεται μετά την ηλικία των 40 ετών και ολοκληρώνεται περίπου στα 57-58 έτη της ηλικίας.
Πώς βλέπει κάποιος με πρεσβυωπία.
ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ
Στην υπερμετρωπία, η εικόνα δεν εστιάζεται πάνω στον αμφιβληστροειδή, αλλά πίσω απ'αυτόν, με αποτέλεσμα τα αντικείμενα να φαίνονται θολά.
Πώς βλέπει κάποιος με υπερμετρωπία.
ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΗΣ
«Καταρράκτης» λέγεται το θάμπωμα του φυσικού φακού του ματιού σας.Τα χρώματα μπορεί να μην φαίνονται τόσο ζωηρά. Λάμψεις μπορεί να απασχολήσουν τόσο στο έντονο ηλιακό φως όσο και τη νύκτα ή μπορεί να φανεί ότι τα γυαλιά είναι πάντοτε λερωμένα.
Πώς βλέπει κάποιος με καταρράχτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου